Praktické kurzy rawfood v mé kuchyni * zima 2019
Naše dvě tištěné kuchařky a celá videokuchařka vznikly v naší „obyčejné“ kuchyni na pražském sídlišti, kde žijeme hezkou řádku let. Letos bychom vás opět rádi pozvali do naší menší útulné kuchyně na další praktické půldenní kurzy. V malé skupince, 3–4 účastníci, (bez dětí vzhledem k prostoru) se naučíte, jak si snadno a někdy i velmi rychle můžete doma připravit výborná raw jídla, po kterých se budete cítit dobře, bude vás těšit je jíst a nebudete po nich tloustnout :-) Kurz vede Rádha, hlavní šéfkuchař Vařit či nevařit? a autorka dvou úspěšných kuchařek Vařit či nevařit? a Zdravé cukroví.
30. 11. * Raw slaná jídla aneb lahodné slanosti
1. 12. * Raw dorty, štrůdly a marmeládové placky
7. 12. * Jak na raw cukroví
8. 12. * Jak na raw cukroví
Raw slaná jídla aneb lahodné slanosti – 30. 11.
Společně si vyrobíme a ochutnáme a také si něco odnesete ve své krabičce domů:
- teplý karbenátek či pikantní kuličky
- „bramborový“ salát, bez brambor
- výbornou kešunézu, slunečniconézu a kečup
- tortilly a pohankové placky
- několik rychlých pomazánek (mrkvová, celerovka, mandlová rozhuda)
- polévky koprawku i svíčkovou a jednu velerychlovku (aneb dobrota za 1 minutu)
- malé pizzy s velkou zeleninovou oblohou
- a další dobroty
- bez cukru a lepku
- bez živočišných produktů
- z dostupných surovin
- chuťově rozmanité, ale nic složitého
- krabičku dobrot s sebou domů
- tištěnou kuchařku Zdravé cukroví nebo Vařit či nevařit? dle vaší volby, ve kterých najdete všechny recepty, které budeme dělat a spoustu další inspirace na zdravá, živá slaná a sladká jídla
- ochutnávkový balíček oříšků od Svět Plodů
- ale hlavně, budete vědět, jak jednoduše na to a strávíte hezký čas v podobně naladěné společnosti
Kde: V naší kuchyni, Šiškova 9, Praha 8, nedaleko metra Kobylisy/Ládví, o víkendu parkování zdarma
Kdy: sobota 30. 11. od 11.00 do 15.00 hodin Pro skupinky lze dohodnout i jiný termín a čas
Cena: 1850 Kč zahrnuje kurzovné, suroviny, tištěnou knihu Zdravé cukroví nebo Vařit či nevařit? dle vaší volby, krabičku dobrých slaností s sebou a ochutnávkový balíček oříšků od Svět Plodů. Počet účastníků 3 až 4.
Přihlášky emailem na info@varitcinevarit.cz nebo telefonicky na 776 009 071. Místo vám rezervujeme po zaplacení zálohy 1000 Kč na účet: 670100-2208628058/6210.
Informace o storno podmínkách najdete zde
Raw dorty, štrůdly a marmeládové placky – 1. 12.
Společně si vyrobíme a u dobrého kořeněného čaje ochutnáme:
- ořechový dort se švestkovým krémem
- jahodový a malinový dortík
- jablkové a rybízové marmeládové placky
- makový, mandlový a jablečný štrůdl
- raw „Sachr“
- čokoládový dort s křupavou polevou
- a další voňavé a zdravé dobroty
- bez cukru a lepku
- bez živočišných produktů
- jednoduchá příprava z dostupných surovin
- voňavé a zdravé mlsání
- krabičku dobrot s sebou
- tištěnou kuchařku Zdravé cukroví nebo Vařit či nevařit? dle vaší volby s recepty, které budeme dělat a spoustu inspirace na další živá sladká i slaná jídla
- ochutnávkový balíček oříšků od Svět Plodů
- ale hlavně, budete vědět, jak jednoduše na to a strávíte hezký čas v podobně naladěné společnosti
Kde: V naší kuchyni, Šiškova 9, Praha 8, nedaleko metra Kobylisy/Ládví, o víkendu parkování zdarma
Kdy: sobota 1. 12. od 11.00 do 15.00 hodin. Pro skupinky lze dohodnout i jiný termín a čas.
Cena: 1850 Kč zahrnuje kurzovné, suroviny, tištěnou knihu Zdravé cukroví nebo Vařit či nevařit? dle vaší volby, krabičku dobrot s sebou a ochutnávkový balíček oříšků od Svět Plodů. Počet účastníků 3 až 4.
Přihlášky emailem na info@varitcinevarit.cz nebo telefonicky na 776 009 071. Místo vám rezervujeme po zaplacení zálohy 1000 Kč na účet: 670100-2208628058/6210
Informace o storno podmínkách najdete zde
Jak na raw cukroví * 7. a 8. 12. – dva termíny
Naučíte se, jak udělat vlastní zdravé cukroví, po kterém se budete cítit dobře, bude vás těšit ho jíst a nebudete po něm tloustnout :-) Společně si vyrobíme a u dobrého kořeněného čaje ochutnáme:- perníčky a zázvorky
- vosí hnízda, plněné ořechy a dortíčky s pekanem
- linecká srdíčka a vanilkové rohlíčky
- báječné kokosky
- kořeněné pracny
- ořechové kuličky s indonéskou vanilkou
- skořenky s pravou cejlonskou skořicí
- a další voňavé a zdravé dobroty
- bez cukru a lepku
- bez živočišných produktů
- jednoduchá příprava z dostupných surovin
- tvarově, chuťově a barevně rozmanité cukroví
- více než čtvrt kila vlastnoručně vyrobeného cukroví
- tištěnou kuchařku Zdravé cukroví, ve které najdete všechny recepty, které budeme dělat a spoustu další inspirace na živá sladká i slaná jídla
- ochutnávkový balíček oříšků od Svět Plodů, od kterého nakupujeme výborné raw mandle a kešu
- ale hlavně, budete vědět, jak jednoduše na to a strávíte hezký čas v podobně naladěné společnosti
Kde: V naší kuchyni, Šiškova 9, Praha 8, nedaleko metra Kobylisy/Ládví, o víkendu parkování zdarma
Kdy: sobota 7. 12. od 11.00 do 15.00 hodin anebo
Kdy: neděle 8. 12. od 11.00 do 15.00 hodin. Pro skupinky lze dohodnout i jiný termín a čas.
Cena: 1850 Kč zahrnuje kurzovné, suroviny, tištěnou knihu Zdravé cukroví, více než čtvrt kila cukroví, které si vyrobíte a odnesete domů a ochutnávkový balíček oříšků od Svět Plodů. Počet účastníků 3 až 4.
Přihlášky emailem na info@varitcinevarit.cz nebo telefonicky na 776 009 071. Místo vám rezervujeme po zaplacení zálohy 1000 Kč na účet: 670100-2208628058/6210
Informace o storno podmínkách najdete zde.Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda – syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd... Nevaříme ho, nepečeme ani nesmažíme. Maximálně ho můžeme sušit v sušičce, na Slunci či topení do max. teploty 42 stupňů. Tím si zachová všechny vitamíny, minerály a enzymy. Navíc je krásně barevné, voňavé, nezatěžuje organismus a netloustne se po něm. Je prostě živé a po takovém jídle zůstanete živí i vy! Na všech našich seminářích platí: Co si připravíme to si i vypijeme a sníme :-)
Výběr z již proběhlých kurzů živé stravy…
Co jsme dělali na našich minulých kurzech nalistujte níže. Hledáte-li konkrétní recept nebo více fotografií, hledejte tady anebo na facebooku f Vařit či nevařit. Českou videokuchařku živé stravy sledujte zde: youtube/varitcinevarit
Jak na raw cukroví – seminář v mé kuchyni 2018
V malé skupince, 3–4 účastníci, se naučíte, jak udělat zdravé cukroví, po kterém se budete cítit dobře, bude vás těšit ho jíst a nebudete po něm tloustnout :-)
Společně si vyrobíme a u dobrého kořeněného čaje ochutnáme perníčky, vosí hnízda, linecké, pracny, kokosky, plněné ořechy, vanilkové rohlíčky a další voňavé a zdravé dobroty. S sebou si odnesete čtvrt kila vlastnoručně vyrobeného cukroví a naši tištěnou kuchařku Zdravé cukroví, ve které najdete všechny recepte a spoustu další inspirace na živá sladká i slaná jídla.
Zdravé a veselé vánoce 2015
Vanilkové vánoční těsto, čokoládové košíčky, vosí hnízda s goji, nepečené pracny, linecké těsto, rohlíčky, „bramborový“ salát…
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.
Klasický kurz živé stravy
Ovocný salát na přípitek, raw indiánci, krémová kari polévka, pikantní tataráček, slané krekry a zeleninový salát
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.
Velký zahradní raw-piknik
Setkání přátel živé stravy a účastníků našich kurzů. Vstupné raw dobrota vlastní výroby. Sdílení zkušeností, receptů a ochutnávka.
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.
Jak začít bez drahých strojů
Mandlové mléko (po melounovém přípitku), vanilkový chia puding s ovocem, jarně-letní „bramborový“ salát, pikantní sekaná nebo paštika a sluníčková a slunečnicová pomazánka…
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.
Květnová pizza párty
Makonáda – makové smoothie, Martinův domácí kečup & kešunéza, raw pizza a pizza chléb s bylinkovým „máslem“, salát z raného zelí a kopru a limetkové dortíky nebo dort...
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.
Jarní raw-nodennost a velikonoce
Ochutnáte nepečeného beránka, který chutná jako pečený! Nebude samozřejmě chybět nádivka, ultimátní špenátová polévka a další dobroty...
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.
Únorová dávka vitamínů
Naložíme si zelí, usušíme zelné placky, unevaříme hustou zahřívací „bramboračku“, „sádlovou“ pomazánku, dáme si supercloumák a nakonec karobo-vanilkový dezert. Přijďte si pro svoji únorovou dávku vitamínů :-)
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.
Jak na Nový rok, tak po celý raw-k
Delikátní lehký raw nugát, zimní zahřívací krémová raw polévka, marinované špagety s omáčkou, polníčkový salát a další dobroty. Začněte nový rok jinak :-)
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.
Vánoční rawdovánky 2014
Společně si uděláme raw „bramborový“ salát, kterého se můžete přejíst a nebude vám špatně, ale hlavně spoustu skvělého raw cukroví: vánoční koule, veganské kokosky, čokoládové košíčky, vosí hnízda a další tradiční pecky… ovšem nepečené, bez cukru, vajíček, mouky, atd… Cukroví, ktere je rychlé, snadné a bude vás těšit ho dělat. Prostě opravdu šťastné a veselé vánoce :-)
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.
Best of Vařit či nevařit?
To nejlepší z našich setkání: kokosová roláda, koprawka, tortily s kečupem a kešunézou pravá a zdravá čokoláda a další… :-) Rychlá, snadná a vydatná raw jídla, která zvládne každý!
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.
Podzimní čas s rawfood
Čekají nás neodolatelné bramboráčky bez brambor, rajská polévka, salát z marinované červené řepy… a na závěr si unepečeme „sachr“ s hruškovou šlehačkou, a dáme si ho s dobrou kávou s mandlovým mlékem :-) Vzájemně nasdílíme nové zkušenosti a dobře se najíme.
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.
Babí léto s rawfood
Unevaříme si skvělou svíčkovou polévko-omáčku, avokádonézku s hranolkama, neodolatelné nudle s mákem a další dobroty…:-)
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.
Letní raw piknik
Zveme Vás na další praktický 3,5 hodinový seminář s živou stravou. Unevaříme si plněnou tortilu, čokoládové cookies na každodenní mlsání, rybízovou roládku s kokosovým krémem, green smothie, dobrou zmrzlinku a další dobroty. A také si vzájemně nasdílíme zkušenosti a dobře se najíme :-)
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.
Placková raw párty
Budeme sušit vlastní placky, uděláme si i dvě svěží pomazánky, aby bylo na ně co namazat, také polévku, salátek a rychlý a výborný lehký jahodový dort :-)
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.
Velikonoční raw hody
Připravíme si společně jarní bylinkovou pomazánku, roládu s nádivkou a pravého, delikátního, velikonočního RAW beránka a další zdravé, živé dobroty... ;)
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.
Jarní menu – rawfood seminář
Společně si připravíme například barevné špagety, špenát s „brambůrky“, slunečnicové jednohubky, polévku koprawku :) salát s naklíčenými semínky, výborný zákusek – makový koláček jablkáček a další dobroty.
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.
Sladké vánoce s živým jídlem 2013
Připravíme si různé druhy džusů, čerstvé mandlové mléko, výbornou čokoládu, palačinky s krémem, „vánoční cukroví“ například: báječné a velmi snadné kokosky, syrové vanilkové rohlíčky, po kterých vám bude jen dobře a další…
✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.