Přehled aktuálně otevřených kurzů najdete zde.

Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda – syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd... Nevaříme ho, nepečeme ani nesmažíme. Maximálně ho můžeme sušit v sušičce, na Slunci či topení do max. teploty 42 stupňů. Tím si zachová všechny vitamíny, minerály a enzymy. Navíc je krásně barevné, voňavé, nezatěžuje organismus a netloustne se po něm. Je prostě živé a po takovém jídle zůstanete živí i vy! Na všech našich seminářích platí: Co si připravíme to si i vypijeme a sníme :-)


Výběr z již proběhlých kurzů živé stravy…

Co jsme dělali na našich minulých kurzech nalistujte níže. Hledáte-li konkrétní recept nebo více fotografií, hledete tady anebo na facebooku Vařit či nevařit

Originální českou videokuchařku živé stravy sledujte zde: youtube/varitcinevarit


Zdravé a veselé vánoce 2015

Vanilkové vánoční těsto, čokoládové košíčky, vosí hnízda s goji, nepečené pracny, linecké těsto, rohlíčky, „bramborový“ salát…

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.

Klasický kurz živé stravy

Ovocný salát na přípitek, raw indiánci, krémová kari polévka, pikantní tataráček, slané krekry a zeleninový salát

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.

Velký zahradní raw-piknik

Setkání přátel živé stravy a účastníků našich kurzů. Vstupné raw dobrota vlastní výroby. Sdílení zkušeností, receptů a ochutnávka.

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.

Jak začít bez drahých strojů

Mandlové mléko (po melounovém přípitku), vanilkový chia puding s ovocem, jarně-letní „bramborový“ salát, pikantní sekaná nebo paštika a sluníčková a slunečnicová pomazánka…

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.

Květnová pizza párty

Makonáda – makové smoothie, Martinův domácí kečup & kešunéza, raw pizza a pizza chléb s bylinkovým „máslem“, salát z raného zelí a kopru a limetkové dortíky nebo dort... Ochutnejte :-)

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.

Jarní raw-nodennost a velikonoce

Ochutnáte nepečeného beránka, který chutná jako pečený! Nebude samozřejmě chybět nádivka, ultimátní špenátová polévka a další dobroty... Ochutnejte :-)

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.

Únorová dávka vitamínů

Naložíme si zelí, usušíme zelné placky, unevaříme hustou zahřívací „bramboračku“, „sádlovou“ pomazánku, dáme si supercloumák a nakonec karobo-vanilkový dezert. Přijďte si pro svoji únorovou dávku vitamínů :-) Ochutnejte :-)

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.

Jak na Nový rok, tak po celý raw-k

Delikátní lehký raw nugát, zimní zahřívací krémová raw polévka, marinované špagety s omáčkou, polníčkový salát a další dobroty. Začněte nový rok jinak :-) Ochutnejte :-)

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.

Vánoční rawdovánky 2014

Společně si uděláme raw „bramborový“ salát, kterého se můžete přejíst a nebude vám špatně, ale hlavně spoustu skvělého raw cukroví: vánoční koule, veganské kokosky, čokoládové košíčky, vosí hnízda a další tradiční pecky… ovšem nepečené, bez cukru, vajíček, mouky, atd… Cukroví, ktere je rychlé, snadné a bude vás těšit ho dělat. Prostě opravdu šťastné a veselé vánoce :-) Ochutnejte :-)

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.

Best of Vařit či nevařit?

To nejlepší z našich setkání: kokosová roláda, koprawka, tortily s kečupem a kešunézou pravá a zdravá čokoláda a další… :-) Rychlá, snadná a vydatná raw jídla, která zvládne každý! Ochutnejte :-)

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.

Podzimní čas s rawfood

Čekají nás neodolatelné bramboráčky bez brambor, rajská polévka, salát z marinované červené řepy… a na závěr si unepečeme „sachr“ s hruškovou šlehačkou, a dáme si ho s dobrou kávou s mandlovým mlékem :-) Vzájemně nasdílíme nové zkušenosti a dobře se najíme. Jahodová raw mandala :-)

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.

Babí léto s rawfood

Unevaříme si skvělou svíčkovou polévko-omáčku, avokádonézku s hranolkama, neodolatelné nudle s mákem a další dobroty…:-) Jahodová raw mandala :-)

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.

Letní raw piknik

Zveme Vás na další praktický 3,5 hodinový seminář s živou stravou. Unevaříme si plněnou tortilu, čokoládové cookies na každodenní mlsání, rybízovou roládku s kokosovým krémem, green smothie, dobrou zmrzlinku a další dobroty. A také si vzájemně nasdílíme zkušenosti a dobře se najíme :-) Jahodová raw mandala :-)

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.

Placková raw párty

Budeme sušit vlastní placky, uděláme si i dvě svěží pomazánky, aby bylo na ně co namazat, také polévku, salátek a rychlý a výborný lehký jahodový dort :-) Jahodový raw dort :-)

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.

Velikonoční raw hody

Připravíme si společně jarní bylinkovou pomazánku, roládu s nádivkou a pravého, delikátního, velikonočního RAW beránka a další zdravé, živé dobroty... ;) Delikátní raw velikonoční beránek :-)

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.

Jarní menu – rawfood seminář

Společně si připravíme například barevné špagety, špenát s „brambůrky“, slunečnicové jednohubky, polévku koprawku :) salát s naklíčenými semínky, výborný zákusek – makový koláček jablkáček a další dobroty. Ukázka z Jarního raw menu

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.

Sladké vánoce s živým jídlem 2013

Připravíme si různé druhy džusů, čerstvé mandlové mléko, výbornou čokoládu, palačinky s krémem, „vánoční cukroví“ například: báječné a velmi snadné kokosky, syrové vanilkové rohlíčky, po kterých vám bude jen dobře a další… Talíř raw vanočních dobrot

✴ Semináře se konaly v IC Zahrada www.iczahrada.cz v Praze 3.